Creatief met eten: ijsjes!

Op een bloedhete zomerdag is een frisse duik in het zwembad soms niet genoeg om jezelf af te koelen, dus waarom zelf geen lekkere ijsjes maken? Hieronder vind je de recepten voor lekkere, maar vooral gezonde ijsjes. Waar wacht je nog op? Ga snel naar binnen en volg de simpele stappen op, en binnen een handomdraai geniet jij ook van pure verfrissing!

Frozen goghurt 
Nodig:
- natuur yoghurt, hoeveelheid afhankelijk van het aantal ijsjes
- perzik, aardbeien of ander zomers fruit
- een aantal glaasjes of potjes, aanvankelijk van het aantal ijsjes
- spuitzak
- grote plastic kom
- mesje en snijplank
- blender of staafmixer 
 
Bereiding:
- Doe de yoghurt in de grote kom
- Was het fruit en snijd het in kleine stukjes
- Doe het fruit in de blender en mix het
- Doe het fruit bij de yoghurt en mengen maar!
- Zet de kom ongeveer een nacht in de vriezer
- Haal het ijs uit de vriezer, en als het te hard is laat je het even staan voordat je aan de volgende stappen begint
- Doe de frozen yoghurt in de spuitzak, en verdeel het ijs in de potjes
- Als je nog wat fruit over had, kun je het gebruiken om de ijsjes wat te dresseren
- Smakelijk!
 
TIP: Als je liever een ijslolly hebt, kun je het ijs al verdelen voordat het de vriezer ingaat, en er een ijsstokje in steken. Let er dan wel op dat je geen glazen potjes hebt!
 
Sap- ijs

Nodig:
- plastic bekertjes
- ijsstokjes
- fruitsap of vers fruit en een fruitpers
- druiven
Bereiding:
- Indien je vers fruitsap in je ijsjes wil, kun je het nu uitpersen
- Doe het fruitsap in de bekertjes
- Snijdt de druifjes in de helft
- Prik op elk ijsstokje aan het uiteinde een half druifje
- Zet nu in elke beker een ijsstokje, met het druifje naar beneden. Zo blijst het stokje rechtop staan
- Zet de bekertjes een nachtje in de vriezer
- Haal de ijsjes uit de bekertjes, en trakteer je familie/ vrienden!
- Smakelijk!
 
TIP: Doe kleine stukjes fruit of kleine snoepjes in je ijsjes! Een echte aanrader!